DSW

DSW

01/03/2018
/ /
in
/
Comments Closed

Mijn DSW
Bij DSW heb ik aan het redesign voor de Mijn omgeving gewerkt. Ik werkte nauw samen met het ontwikkelteam in een agile/scrum omgeving om een gebruiksviendelijk zorgverzekeringsdashboard neer te zetten.

DSW is trots op z’n klantvriendelijkheid, het persoonlijk te woord staan van klanten en het snel oplossen van problemen. Om te waarborgen dat we die service ook online konden bieden hebben we regelmatig gebruikerstests opgezet: dat varieerde van snelle hallway tests tot uitgebreidere usertests met interviews.

Daarnaast kregen we via onder andere de klantenservice te horen waar klanten problemen ondervonden,
en werd snel geacteerd op digitale klantfeedback. Dit resulteerde in een als zeer prettig ervaren website.

Ik werkte vooral met Balsamiq om snelle wireframes en lo-fi prototypes te maken. Waar nodig heb ik wireframes uitgewerkt in een visual design.
Door de gebruiker niet te overvoeren met teveel informatie of te lange formulieren wisten we de informatie behapbaar te maken.

Één van de onderdelen waar erg veel aandacht aan besteed is was de overstap- / afsluitfunnel. Je moet het daar als zorgverzekeraar toch vooral van hebben, en de overstapperiode waarin je kunt scoren is erg kort. Mijns inziens zijn we hier met het team goed in geslaagd, getuige de grote aanwas voor DSW in die periode. Dat werd nog eens bevestigd door de positieve feedback en hoge waardering op klantvriendelijkheid die DSW kreeg.

Comments are closed.

Copyright © 2018 Martijn Vugteveen.